Капиталовата програма на „Тракия“  за 2017 г. - амбициозна и конструктивна
Капиталовата програма на „Тракия“ за 2017 г. - амбициозна и конструктивна / снимки: Петър Тодоров
Капиталовата програма на „Тракия“ за 2017-та година - амбициозна и конструктивна
92065
Капиталовата програма на „Тракия“ за 2017-та година - амбициозна и конструктивна
  • Капиталовата програма на „Тракия“ за 2017-та година - амбициозна и конструктивна

На амбициозна капиталова програма залага районният кмет на „Тракия“ Костадин Димитров. Над 15 са приоритетните инфраструктурни проекти, които кметската администрация иска да реализира през настоящата година, съобщи в студиото на Дарик той.

Сред тях е изграждането на многоетажен паркинг в микрорайон А8 до блокове с номера 73,74 и 15, на мястото на общинския паркинг, който съществува в момента.

Идеята е на кмета Иван Тотев и заслужава поздравления. Паркоместата стават все по-малко, колите все повече, а ние в годините си позволявахме да отнемаме зелена площ в полза на автомобилите - нещо, което в нормалните развити европейски държави е недопустимо“, заяви той.  „Не трябва колите да превземат живота на хората“, е бил и съвета на урбанистите, които посетиха „Тракия“ в Седмицата на архитектуратата, която се проведе там миналата година. Цената на съоръжението все още не е ясна, вчера одобрението на ПУП-а е минало през Ескпертен съвет.

Имаме възможност да изградим 8-етажен паркинг за автомобили, но колко точно ще бъде, е въпрос на бъдещо решение“, уточни Димитров.

И през тази година ще продължи залесяването и разширението на парк Лаута, добави той. 75 000 лева ще струва бъдещата осветена паважна алея между микрорайоните А12 и А10, предвижда се и изграждането на нова улица до бул. Освобождение“.

Капиталовата програма на Тракия  за 2017 г  амбициозна и конструктивна
netinfo

 

Спортните съоръжения в парка ще бъдът реновирани и ще се увеличат с още една площадка за баскетбол, на която идеята е да се провеждат редица състезания.

Редица улици в района ще бъдат преасфалтирани, продължава и изграждането на тротоари от бетон.

На 13 и 14 май в Лаута ще се проведе второто издание на фолклорния Народен събор, което миналата година събра хиляди посетители.

Към момента всички улици в „Тракия“ са проходими, районът се почиства непрекъснато от снега и заледяванията, увери още Димитров.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.