Около 75% е посещаемостта в училищата във Варна
Около 75% е посещаемостта в училищата във Варна / Live.varna.bg

Средно около 75% е посещаемостта в училищата във Варна в първа смяна, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Учебният процес протича при намалено времетраене на часовете.

Температурите в класните стаи са в норма -  между 18 и 22 градуса, а в много от тях и 23-24 градуса. Данните се подават от директорите на училищата.

В ІV ЕГ „Фр.Ж.Кюри“ и във II ОУ "Никола Йонков Вапцаров" са измерени 16 градуса само в отделни стаи, в които не се провеждат занятия. В ОУ “Васил Друмев“ 13 градуса е температурата на въздуха единствено във физкултурния салон, в класните стаи е в норма.

В детските градини посещаемостта ежедневно се увеличава - при 3337 деца на 11 януари, днес малчуганите са 4290. Температурите във всички градини са подходящи за провеждането на нормален възпитателно-образователен процес, уточниха още от дирекция „Образование и младежки дейности“.

По решение на училищните ръководства днес е неучебен ден за учениците от НГХНИ "К. Преславски", Частната търговска гимназия, ОУ „Добри Войников“-с. Каменар, ОУ „Христо Ботев“ и ОУ „Кап. Петко Войвода“.