Контролирано пропускат движение по пътя Добрич-Балчик
Контролирано пропускат движение по пътя Добрич-Балчик / Дарик Добрич

Пътят Добрич-Балчик е отворен с контролирано пропускане на автомобили, съобщават от Областния съвет за сигурност. Отворени за движение в Добричко са дестинациите Добрич-Тервел; Добрич-Ген.Тошево-Кардам, където се пропускат контролирано и ТИР-ове, пътуващи до Варна и обратно; Каварна-Балчик-Варна; Добрич-Карапелит; откъдето има маршрут за Силистра.

Пътят за Варна се почиства от 3-метрови преспи и още е затворен.

Ето и информацията от АПИ: Път II-29 Добрич-границата с Румъния - отворен за МПС до 12 т.; път II-71 Добрич-Карапелит - отворен за МПС до 3,5 т.; пътIII-207 Орляк-Жегларци-Честименско - отворен за МПС до 3,5 т.; път III-293 Добрич-Крушари - отворен за МПС до 3,5 т.; път III-901 Шабла-Камен бряг-Каварна - отворен за МПС до 3,5 т.; път III-2075 Орляк-Зърнево - отворен за МПС до 3,5 т.; път III-2077 Честименско- Каблешково-Межден - отворен за МПС до 3,5 т.; път III-7106 Карапелит-Кочмар - отворен за МПС до 3,5 т.; път III-7102 Коларци-Тервел - отворен за МПС до 3,5 т. Път III-2702 Одринци-Ведрина е отворен за МПС до 3,5 т.

Лошо остава състоянието на рпубликанския път между Чернооково и Спасово. В този район има аварирали автомобили, но няма бедстващи хора в тях, всички са евакуирани своевременно.

Бедственото положение в община Генерал Тошево остава в сила.

Няма населени места без електроснабдяване. През днешния ден служители на Пожарна безопасност и защита на населението са се отзовали на няколко сигнала за оказване на помощ и съдействие. На територията на община Крушари са помогнали за превеждането на медицински екип до тежко болен от село Полковник Дяково. Оказано е съдействие на линейка за превозване на тежкоболен от Балчик в Добрич. В село Пряспа служителите на ПБЗН са пренесли тежко болен до медицинския екип, оказал му помощ. Служителите са се отзовали и на сигнали, подадени от хора със закъсали автомобили. Съдействие е оказано по пътя Добрич - Дряновец - Коларци, където са закъсали 10 леки автомобила, 2 джипа, 4 микробуса.

От ВиК информират, че без вода са три села в община Добричка - Тянево, Житница, Пчелник, и едно в община Генерал Тошево - Изворово.

Температурата е минус 5 градуса, вятърът е слаб.