Националите по лека атлетика започнаха подготовка в Добрич
Националите по лека атлетика започнаха подготовка в Добрич / Дарик Добрич - архив

Близо 20 от най-добрите български лекоатлети започнаха в понеделник зимната си подготовка в лекоатлетическата зала Добротица, съобщи изпълнителният директор на БФЛА Диян Драшков. Добрич за пета поредна година ще бъде домакин на подготовката и на републиканските първенства за всички възрасти. Условията в залата са добри, предприятието „Спортни имоти” полага усилия да е отоплено, добре осветено и приветливо, каза Драшков.  Проблем е само настилката на пистата, която е морално остаряла и трябва да се подмени.

В момента в Добрич са бегачът Митко Ценов, гюллетласкачът  Георги Иванов, както и  по-млади национали. Тук ще се подготвят и надеждата ни във високия скок Тихомир Иванов и гюллетласкачката Радослава Мавродиева.

Републиканските шампионати за всички възрасти, с участието на над 2000 състезатели,  започват на 31 януари и продължават до 4 февруари. Най-добрите ни атлети ще останат на подготовка в Добрич до Балканиадата, която ще се проведе в Белград на 25 февруари. Сръбската столица ще бъде домакин и на Европейското първенство от 3 до 5 март.