Откриха „Младежки информационно-консултантски център в Кюстендил
Откриха „Младежки информационно-консултантски център в Кюстендил / Дима Кирилова,Дарик радио

„Младежки информационно-консултантски център - Кюстендил" започва работа в Читалище „Братство" Кюстендил. На откриването присъства кмета Петър Паунов, председателят на читалище"Братство" Иван Андонов, директорът на Бюро по труда-Кюстендил Юлияна Хаджиева. експерти от ОИЦ Кюстендил.

Откриха Младежки информационноконсултантски център в Кюстендил
netinfo

 

 


„Всъщност ние не стартираме сега, центърът работи от 3 години по Национална програма за младежта (2016-2020), Министерство на младежта и спорта.28 са центровете в цялата страна.Програмата беше отворена и през 2016-2020 г., ние кандидатствахме и отново бяхме одобрени.Центърът ще предоставя информация, свързана с различни младежки дейности като доброволчество, работа, образование в страната и чужбина.Имаме дейности заложени във всички общини, издаваме вестник, брошури, електронен бюлетин.Главната ни цел е да подпомагаме младите хора с нашата дейност, да ги мотивираме за работа, образование и обучение и да ги подпомагаме за реализирането им", коментира Иван Андонов.
В центърът ще работят двама експерти и трима консултанти- юрист, лекар и психолог.Консултациите с тях ще са безплатни.

Откриха Младежки информационноконсултантски център в Кюстендил
netinfo


„Бюро по труда Кюстендил има подписан договор с „Младежки информационно-консултантски център - Кюстендил".Сътрудничим си при намиране и идентифициране на безработните младежи, имаме вече няколко съвместни проекти.Общата ни цел е да подпомагаме младежите при продължаване на образованието или намиране на подходяща работа", заяви Юлияна Хаджиева.

Откриха Младежки информационноконсултантски център в Кюстендил
netinfo