Зимната обстановка в община Сливен
Зимната обстановка в община Сливен / Дарик Сливен, Архив

Проходими при зимни условия са пътищата в община Сливен. Екипи и техника работят. Това показват резултатите от направената инспекция от длъжностните лица, отговорни за контрола и координацията по зимно поддържане на общинските пътища, предвидени и включени в списъка за почистване.

Инж. Снежана Кънева, началник отдел "Сигурност и управление при кризи" в общинска администрация, съобщи, че няма затруднения при доставка на хляб и стоки от първа необходимост за населените места.

В ранните часове е оказано необходимото съдействие на автомобила, превозващ хора на хемодиализа. Здравните и социалните заведения функционират нормално. Част от болните на хемодиализа са хоспитализирани, но има такива, които са отказали хоспитализация. При необходимост за транспортирането им ще бъде отново оказана помощ според възможностите.

Екипите на дружеството за поддържане на уличната мрежа работиха през нощта и продължават своята работа. Основните пътни артерии са обработени и проходими.

Автобусните спирки и подходите към общественозначими обекти също са обработени. Няма затруднение за движението на обществения транспорт.