Робот удивително прилича на жена, прави и типични женски мимики (ВИДЕО)
Робот удивително прилича на жена, прави и типични женски мимики (ВИДЕО) / ThinkStock/Getty Images

Роботът Цзя Цзя може да води прост разговор и да прави впечатляващи женски мимики, предаде Франс прес. Създателите му са убедени, че тези хуманоидни киборги са предвестници на бъдеще, в което Китай ще бъде населен с роботи, работещи за хората, предаде Франс прес.

Секс робот има топла кожа и чертите на Анджелина Джоли като Лара Крофт

Първият китайски андроид Цзя Цзя бе представен миналата година от китайски учени. На пресконференция в швейцарската банка Ю Би Ес (UBS) във финансовия квартал в Шанхай ръководителят на екипа Чън Сяопин се нарече щастливият "баща" на прототипа.

Сяопин мисли, че до едно десетилетие снабдените с изкуствен интелект роботи като Цзя Цзя ще могат да изпълняват задачи в ресторанти, приюти за възрастни и болници в Китай.

Робот изглежда точно като Скарлет Йохансон (СНИМКИ/ВИДЕО)

"След 5-10 години тези роботи ще са изключително търсени в страната", увери той.

С дълга черна коса и облечена в традиционна китайска носия, Цзя Цзя е досущ като човек. Чарът й все пак има своите граници, а и тя все още не може да отговаря на всякакви въпроси.

Цзя Цзя обаче прави безпогрешно метеорологични прогнози и разговаря със събеседник, като може да идентифицира пола му - мъжки или женски. Тя се обърна с думите "Вие сте чаровен мъж" към посетител, който я бе запитал дали си има приятел. Цзя Цзя уточни, че предпочита да остане неомъжена.

Сяопин разсея страховете, че свръхинтелигентните роботи може да не ни желаят единствено добро. "Ако това бъде осъществено постепенно и под контрол, не смятам, че ще има голямо влияние върху обществото", отбеляза ученият.

Източник: БТА