10 села в региона без ток, зимната обстановка остава сложна
10 села в региона без ток, зимната обстановка остава сложна / Областна администрация-Хасково

Обстановката в област Хасково остава сложна. Новият снеговалеж на места надхвърля 50 см. Пътищата в областта са проходими при зимни условия, има отделни участъци с временни ограничения. Най-важното е, че няма бедстващи хора, до всички населени места има достъп за снабдяване със стоки и за оказване на медицинска помощ. Това докладват тази сутрин на областния управител на Хасково Станислав Дечев всички дежурни в институциите, които се грижат за сигурността на хората.

В община Харманли новата снежна покривка е над 50 см. Там за всички МПС са затворени отсечките Харманли- Остър камък – Ефрем. По пътя Харманли- Симеоновград временно през нощта бе спряно движението, заради аварирал тир, но към този момент всичко е наред.

В община Димитровград пътищата са проходими, има обаче 4 населени места без ток: селата Райново, Злато поле, Долно Белево и Брод. Работи се по отстраняване на аварията.

В община Хасково от снощи без ток са 6 села- Стойково, Подкрепа, Родопи, Динево, Стамболийски и Любеново. Всички пътищата в общината са отворени. Рано тази сутрин по пътя за Узунджово е аварирал лек автомобил, но към този час вече е изтеглен и пътят е отворен.

В община Свиленград, на ГКПП "Кап. Петко Войвода" с Гърция, два тира са блокирали площадката на самия пункт. В момента се работи по отстраняването им и отварянето на граничното трасе.

По пътя Тополовград – Харманли и Тополовград-Радовец движението е преустановено за всички МПС. Към този момент в община Тополовград не е обявено бедствено положение. Там няма бедстващи хора и  недостъпни места, електрозахранването и водоподаването не са прекъснати.

В община Ивайловград има повреда в една помпена станция на ВиК, като се работи по отстраняването й. Пътят Ивайловград- Крумовград е затворен за всички МСП, заради сериозна снежна покривка и големи снегонавявания. Пътят Ивайловград-Любимец е отворен само за леки автомобили.

В останалите общини в област Хасково няма аварии, инциденти и специални ограничения. ВиК- Хасково работи с екипите на енергодружеството за отстраняване на аварии на помпени станции, които захранват Хасково и Минерални бани и уверяват, че до сериозни проблеми с водозахранването няма да се стигне.