Цяла нощ машини чистят столичните улици от снега
Цяла нощ машини чистят столичните улици от снега / БГНЕС

През цялата изминала нощ в София непрестанно са извършвани обработки във връзка с интензивния снеговалеж. Работата на снегопочистващата техника продължава и към момента 146 машини изпълняват обработки на терен.

Избутване на снежна маса от пътните платна и разпръскване на смеси срещу заледяване са направени във всички райони на територията на Столична община. По няколко обработки са изпълнени на трасетата на градския транспорт.

Продължава снегопочистване и по основни улици в кварталите. Обработени са и общинските пътища, отговорност на Столична община, в районите Връбница, Нови Искър, Кремиковци, Панчарево, както и Южната дъга на Околовръстен път.

Снегорини - къртят, чистят, извозват

Опесъчаване и почистване на сняг е направено на планинските пътища „Бояна - Златни мостове” и „Драгалевци - Алеко” в парк Витоша.

Към момента градският транспорт се движи по всичките си маршрути. Извършва се почистване на сняг от прилежащите пространства към спирките на градския транспорт и подлезите.

В Кризисните центрове са настанени 205 нуждаещи се хора, останали без дом. Гражданите могат да подават сигнали на телефон 112.

От Общината напомнят пешеходци и шофьори да бъдат внимателни навън предвид зимната обстановка и ниските температури. Шофьорите да използват автомобилите си добре оборудвани за движение през зимата.