Снегорини - къртят, чистят, извозват
Снегорини - къртят, чистят, извозват / netinfo
Снегорини - къртят, чистят, извозват
92043
Снегорини - къртят, чистят, извозват
  • Снегорини - къртят, чистят, извозват

Снегорини изваждат чисто новите ограждения на велоалеята по столичната улица „Обиколна". За това сигнализира гражданин, който живее в квартал „Дружба 2" и случайно станал свидетел на днешния пореден случай на разместени колчета. Районният кмет Ивайло Цеков заяви пред Дарик, че в момента тече проверка и по всяка вероятност фирмата, която отговаря за почистването в района ще възстанови щетите.

Месец, след като бе пуснато движението по новата улица „Обиколна" в Дружба, са на лице и първите щети. Този път виновни са от снегопочистващата фирма. Докато чистели сняг, снегорините изваждали и огражденията на велоалеята. Свидетел на случката е и Максим Василев:

"Докато си чистех колата от сняг, видях снегорина и го показах на детето. После чух някакъв странен шум. Стана ми любопитно какво става и погледнах отново и видях как хвърчат парчетата от огражденията. Те са малки, колкото да се очертае, че са там, но чух как ги кърти", разказа Василев.

Новооткрита велоалея в София се оказа неизползваема заради паркирали по нея коли

Снегорини  къртят чистят извозват
netinfo

Оказва се, че това не е първият път, когато снегорините нанасяли щети по новата улица, допълни Василев.

"Няколко дни забелязвам, че има откъртени парчета и си мислех, че някой шофьор е правил маневри при обратен завой, например, и ги е изкъртил. Но днес видях, че всъщност не е шофьор на кола", каза той.

Районният кмет Ивайло Цеков потвърди за разрушените ограждения на велоалеята и допълни, че фирмата ще понесе отговорността:

"По това, което аз видях и като снимков материал, определено излиза, че снегоринът е бутнал 14 или 15 ограждения, които отделят пътното платно от велоалеята. Те не са счупени, а са разместени. При всяко едно положение те ще бъдат възстановени. Като се стопи снегът, те ще бъдат поправени".

Миналата година общината инвестира близо 2,5 млн. лева в изграждането на улицата.