В София се изпълняват обработки със смеси срещу заледяване
В София се изпълняват обработки със смеси срещу заледяване / БГНЕС

Във връзка с отрицателните температури и студено време през нощта са направени обработки със смеси срещу заледяване в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Фирмите, ангажирани със снегопочистването на града, са обработили стръмни, критични участъци и трасета на градския транспорт с цел предотвратяване на заледяване.

Прогнозата за София днес, 9 януари, е за студено време, с максимални температури между минус 13 и минус 10 градуса, според Националния институт по метрология и хидрология.

В момента продължават обработки срещу заледяване на общински пътища в районите Панчарево, Витоша, Връбница, Нови Искър. Направено е опесъчаване в парк Витоша на пътя Драгалевци - Алеко.

Градският транспорт към момента се движи навсякъде по всичките си маршрути.
В общинските кризисни центрове са настанени 206 души, останали без дом. Центровете работят без прекъсване двадесет и четири часа.

Във връзка с ниските температури напомняме на гражданите да бъдат внимателни при придвижването си. Шофьорите да използват автомобили, оборудвани за движение при зимни условия, и ако не се налага да избягват излизане.