И на Ивановден валежите не спират, остава студено и ветровито
И на Ивановден валежите не спират, остава студено и ветровито / БГНЕС

Прогноза за 7 януари, събота

През следващото денонощие ще бъде предимно облачно. През нощта в Северна и Източна България, с временни прекъсвания, ще продължи да превалява сняг, но валежите ще отслабват.

През деня превалявания ще има главно в източните райони и в Предбалкана. Ще е ветровито, с умерен до силен вятър, в западната половина от страната от запад-северозапад, а в източната - от север, но до края на деня и в източните райони вятърът ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са между минус 16 градуса и минус 11 градуса, а максималните минус 13 и минус 8 градуса.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е малко по-високо от средното за януари.

Над планините ще е облачно, с валежи от сняг, в Стара планина и значителни. Ще духа умерен, в масивите от Източна България силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще около минус 16 градуса, на 2000 м - минус 19 градуса.

Над Черноморието ще е облачно и с временни прекъсвания ще превалява сняг. Ще духа силен северен вятър, който до края на деня ще се ориентира от северозапад. Ще е студено с максимални температури между минус 10 и минус 8 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е 4-5 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg