Бойко Борисов се срещна с жители на Хитрино
91859
Бойко Борисов се срещна с жители на Хитрино
  • Бойко Борисов се срещна с жители на Хитрино

Премиерът в оставка Бойко Борисов сподели, че е спокоен за страната, "когато владиката и мюфтията са заедно" сред хората. Борисов посети шуменското село Хитрино. Там на 10 декември тази година при дерайлиране на товарна композиция и последвал пожар загинаха седем души, а близо 30 души бяха ранени.

"Аз съм спокоен за България, когато на Коледа, най-хубавият празник за християните, когато нашият Исус Христос се е родил, когато районният мюфтия и дядо владика са заедно тук сред вас. Това е най-ценното, което може да имаме. Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов, който заедно с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и регионалния мюфтия Месут Мехмедов посети жителите на село Хитрино.

Рождественско послание на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан

"Казвам го с голяма тревога, защото целият свят се тресе, милиони хора загиват, милиони хора бягат от това, че не са се разбрали владиката и мюфтията някъде по света и са поставили други ценности над живота и щастието на хората", каза още Борисов.

В навечерието на Коледа в Хитрино разчистват отломки (ВИДЕО)

"Нека си пожелаем само мир, в нашия размирен регион - владиката и мюфтията заедно, вие заедно, всички заедно. Мирът е толкова крехък, повярвайте ми, трябва да го пазим много. Само преди 30 години и Възродителен процес и какво ли не мина - много е крехко всичко - вместо да седим заедно, да се веселим заедно, да строим заедно", добави премиерът в оставка.

Направиха Борисов "почетен гражданин" на Хитрино

"Коледа е всички празнуват, затова ние дойдохме. Много съм благодарен на мюфтията и владиката, защото това е символ към целия народ. Народът се вдигна като един и кой с каквото имаше помогна, и си рискуваха живота хората за Хитрино", заяви Бойко Борисов. "Бог да прости загиналите. Отървахме се от много по-голямо зло, което можеше да стане можеше Хитрино да го няма, впоследствие можеше да загинат пожарникари и спасители", допълни той.

Борисов за Хитрино: Призрачното село днес напролет ще бъде едно от най-хубавите

По думите на Борисов отпуснатите и събрани средства за Хитрино са достатъчни и допълни, че с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ са се разбрали през пролетта да се срещнат в селото на новото спортно игрище, за което също са отпуснати пари.

Източник: Фокус

видео: nova.bg