Лютви Местан: ДОСТ ще прескочи 4-процентната бариера на парламентарните избори
Лютви Местан: ДОСТ ще прескочи 4-процентната бариера на парламентарните избори / netinfo

На предстоящите избори за първи път ще се явим като нова партия и сме амбицирани да прескочим 4 процентната бариера, заяви в Кърджали по време на учредяването на първата общинска структура на ДОСТ в Кърджалийска област лидерът на партията Лютви Местан. По думите му  за първи път от 26 години насам гражданите в региона ще имат в лицето на ДОСТ една много силна и ярка алтернатива на политическото статукво /в лицето на ДПС – б.а./, което държи Кърджали в режим на застой.

„Мисля, че ДОСТ има шансове не само да прескочи 4-процентова бариера, а ще го направи убедително и 44-тия парламент в лицето на парламентарната си група на ДОСТ, ще има своя нов много силен, много мощен, нов демократичен ресурс”, категоричен бе Лютви Местан.

Според него ДПС от партия на права и свободи, се е превърнала в партия на олигархията и на корупционните кръгове. „Последното благодарствено писмо на наградения почетен председател на ДПС по повод награждаването му, до Павел Журавльов – председател на руския културно-информационен център в София,  разкри без свян и либерални политически прикрития проруското лице на ДПС”, заяви Лютви Местан. И попита: „Ако либералното статукво в Европа и ЕС е провалено, какво прави ДПС в либералния интернационал, в АЛДЕ?”

 

„Да наречеш един откровен агресор алтернатива, гарант за сигурността в планетарен мащаб е меко казано нон сенс”, посочи Лютви Местан и допълни, че това действие е най-примитивен слугинаж пред онези покровители, от които се очаква „да осигурят на ДПС поредното участие във властта”.