Един тежко пострадал и шестима леко ранени при катастрофи през последните 3 денонощия
Един тежко пострадал и шестима леко ранени при катастрофи през последните 3 денонощия / Дарик Русе, архив

През последните три денонощия в Русенско са регистрирани 28 пътни инцидента. При една от катастрофите е пострадал тежко един човек, а при други 3 произшествия 6 човека са леко ранени.

 

В петък (2 декември) около 13:55 часа в гр. Русе на бул. Липник, на северното еднопосочно платно за движение, в посока центъра на града, лек автовмобил "Опел Мерива" с русенска регистрация, управляван от Я.Г. на 40 г. е блъснал мъж, пресичащ отдясно наляво на около седем метра от пешеходната пътека. В резултат на удара 26-годишният пешеходец Н.Р. е пострадал и е настанен в болницата с тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

При полицейските действия на място служителите на пътна полиция са изпробвали водачът за алкохол, при което с техническо средство му е била измерена концентрация от 1.99 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Работата по случая продължава.

Също в петък, около 17:00 часа на пътя III-501, в района на км 15+600, в посока гр. Русе, в условията на облачно време и мокра пътна настилка, лек автомобил «Пежо 307» с русенска регистрация, управляван от 42-годишната С.Р., движейки се с несъобразена скорост с пътните условия, след десен завой губи управление и напуска пътното платно вляво по посока на движение и се преобръща в крайпътни храсти. В резултат на настъпилото ПТП са леко ранени возещият се на предна дясна седалка мъж на 27 г. и возещата се на задната седалка 65-годишна жена. След преглед в болницата на мъжа са установени натъртвания по гръден кош - той е освободен за домашно лечение, а на жената комоцио и натъртвания по тялото - тя е настанена за наблюдение. Като причина за ПТП в докладите си пътните полицаи посочват – движение с несъобразена скорост. На водача е съставен акт за нарушение по чл.20, ал.1 от ЗДВП.

 

На 3 декември около 17:00 часа в гр Русе на ул. Плиска, на паркинга на бл. «Ахелой» лек автомобил «Фиат» при извършване на маневра е преминал по тротоара с автомобила си, при което е прегазил дясното ходило на пешеходец – на 52г . След инцидента превозното средство е напуснало местопроизшествието. В резултат на ПТП  пешеходецът е леко ранен, той е прегледан в болницата, след което е освободен за домашно лечение. Произшествието е документирано от Пътна полиция. Превозното средство и водачът се издирват от органите на реда.