Откритията, които са променили света не са малко. Но има такива фундаментални открития и изобретения, направили революции и променили всичко из основи. Без тях животът на хората би бил съвсем различен.

Вижте кои са 7-те най-значими открития на човечеството

Интернет

Световната информационна система промени живота на хората. Днес живеем в общество с изключителен достъп до информация.

5 изобретения отпреди век, непроменени и до днес

Компютърът

В ерата на високите технологии, компютърът преобърна живота на хората. В XXI век няма сфера в която да не участват компютрите.

Антибиотиците

Лекарствата са спасили милиони хара, откакто са изобретени.
Учените смятат, че населението на планетата е нараснало с около 1,5 милиарда, защото антибиотиците са намалили смъртността на хората.

Откритията, за които науката няма обяснение

Електричеството

Учените смятат, че 50% от хората на планетата ще загинат във войни за ресурси. Близо 100% от изобретенията се основават на електричеството.

Барутът

Барутът променя живота на хората, като заменя физическата сила със силата на науката. Той променя начина на водене на война, променя начина на мислене на човечеството.

7 български открития, които промениха света

Колелото

Колелото е най-важното неприродно откритие в историята на човечеството с фундаментално значение. То поставя основите на всички човешки открития.

Огънят

Сам по себеси огънят не е откритие, а е феномен, но откритие е как сами да създадем огъня. От всички открития на човечеството огънят е изиграл най-голяма роля.