Слабо второ полувреме лиши „Морето” поне от точка на „Лаута”
Слабо второ полувреме лиши „Морето” поне от точка на „Лаута” / sportal.bg

„Черно море” отстъпи с минималното 0-1 при гостуването си на „Локомотив” Пд на  „Лаута” в първи мач от 17-ия кръг на Първа лига . Единствения гол в мача реализира Дани Кики 10 минути преди края на срещата. След тази загуба „моряците” слязоха на 5-а позиция във временното класиране, докато съперникът им продължи с възхода си и се изкачи на 3-ата.

Варненци изиграха много силно първо полувреме и коренно различно второ. През първите 45 минути момчетата на Георги Иванов имаха териториален превес и на няколко пъти бяха близо до откриването на резултата. В 17-ата минута Цветков намери чудесно Коконов зад гърба на отбраната. Той не успя да промуши топката между краката на Кхаруби. В 37-ата домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Михаил Венков. В 41-ата Георги Илиев намери със страхотен пас Бакари зад отбраната на съперника, последният отклони топката от въздуха с крак, но вратарят на домакините изби. В 43-ата Коконов нанесе мощен шут от границата на наказателното поле, но встрани от десния стълб. В заключителните секунди на поллувремето при една контра Бакари реши сам да завърши, но след удара му топката мина над гредата.

През втората част на върха на атаката на гостите започна Кузма вместо Бакари. Варненци не продължиха с офанзивната си игра, както бе преди почивката, а се изтеглиха в половината си и много рядко стигаха наказателното поле на противника. Домакините също трудно намираха празни пространства, за да обстрелват вратата на Коварж, но имаха по-сериозно присъствие в противниковата половина и дебнеха за грешки, от които да се възползват . В 56-ата минута Луке стреля, но Коварж улови. Минути по-късно и Камбуров пробва мерника си от пряк свободен, но вратарят отново бе на мястото си. В 72-ата минута Георги Илиев загуби една топка в половината на „Морето”, но Коварж не позволи на Камбуров да бъде преодолян. В 80-ата вратарят капитулира след удара в горния десен ъгъл на Дани Кики. Последният бе оставен абсолютно непокрит фронтално срещу вратата. Гостите реагираха мигновенно с по-офанзивна игра, но бе твърде късно. Георги Илиев можеше да изравни в 85-ата, но топката бе изчистена от голлинията след удара му. В заключителните минути Гонзо вкара в игра Йосков вместо Дани Георгиев и Траянов за сметка на слабо представилия се Секо, но и това не помогна за изравнителен гол. Дори Коварж бе в противниковото наказателно поле след две статични положения, но резултата остана непроменен: „Локо” Пд-„Черно море” 1-0.

 

Съставът на „Черно море”: Коварж, Сукуп, Станчев, Николов, Венков, Илиев, Георгиев (Йосков), Цветков, Коконов, Секо (Траянов), Бакари (Кузма)