Отбелязаха със спектакъл Деня на хората с увреждания
Отбелязаха със спектакъл Деня на хората с увреждания / netinfo

За поредна година в Средно училище "Димитър Талев" ученици и преподаватели отбелязват 3 декември - Международния ден на хората с увреждания. Днес те поднесоха спектакълът "Посланици на толерантността", в който взеха участие ученици от начален етап, както и такива със специални образователни потребности. Оригиналната и поучителна история развълнува публиката и им напомни за трудностите, с които се сблъскват хората в неравностойното положение. Авторската приказка, дело на училищния психолог Росица Митева, бе записана с помощта на актьора Красимир Демиров. За реализирането на инициативата и изработването на декори, украса и аксесоари за сценичните костюми работиха училищния логопед Павлета Димитрова, Росица Митева, трима ресурси учители по проект "Подкрепа за равен достъп и личностно развитие" и родителите на децата, участващи в представлението.

Спектакълът завърши с песента „Вълшебни думи", текстът на която прикани всички да бъдат съпричастни и толерантни, да проявяват повече човечност и разбиране, да бъдат посланици на Доброто.

Публика на малките актьори бяха гостите от РУО - град Добрич - ст.експерт Кристина Фотева, от РЦППО Валентина Стоянова - зам.- директор и Станка Русева - психолог, много родители, учители от детски градини, ученици.

Отбелязаха със спектакъл Деня на хората с увреждания
netinfo