Изпълнителният директор на Черно море Тича: Благодарим на феновете за подкрепата
Изпълнителният директор на Черно море Тича: Благодарим на феновете за подкрепата / Добри Атанасов

Изпълнителният директор на БК „Черно море Тича” Борис Стоянов изрази в интервю благодарности към феновете на баскетбола, които посетиха двата домакински мача и подкрепяха отбора. Той се надява, че в четирите домакинства, които предстоят през декември залата отново ще бъде пълна. Стоянов говори и за представянето на мъжкия тим, за юношите, както и за това дали има възможност центърът Милян Пупович отново да облече екипа на варненския тим.
„Не беше приятна ситуацията в мъжкия ни тим, тъй като доскоро нямахме победа, независимо че бяхме направили добри мачове и добри игри. Хубавото е, че излязохме от тази тежка ситуация с добър мач срещу „Левски”.
В останалите възрасти, смея да твърдя, че нещата са на едно добро ниво. Забелязва се ползата от участието на юношеските ни състезатели в отбора ни в А група мъже. Целта е тези момчета, които са юноши да играят мачове на мъжко ниво.
Благодарни сме на всички варненци, които обичат баскетбола, че идват в залата. Декември месец ще имаме 4 домакинства. Вярваме, че залата пак ще е пълна. Приканваме всички, които обичат „Черно море Тича” да присъстват на мачовете. Вярваме, че ще ги зарадваме с добра игра. Припомняме, че организираме и игра за нашите фенове – стрелба от центъра, като първият, който отбележи кош ще прибере наградния фонд, който набъбна на 300 лева за следващото домакинство”.
Запитан дали има шанс центърът Милян Пупович да се завърне в тима, Стоянов отговори така:
„Качествата на Милян Пупович няма какво да ги коментираме. Те са безспорни. Съвсем скоро разбрах, че има някаква възможност да дойде. Официално заявявам, че никой от нашето ръководство, нито аз, нито треньорът сме провеждали официални разговори с него. Ще влезем в контакт с Пупович, за да разберем каква точно е ситуацията с него. Но аз, доколкото знам, той си има отбор. Затова трябва да разберем какво точно е положението с него, за да преценяваме ще правим ли нещо в тази посока. На този етап няма никакъв официален контакт между клуба и Милян Пупович”.
По отношение отсъствието на контузените Веско Георгиев и Филип Дедийер и кога те отново ще се върнат на игралното поле, Борис Стоянов каза следното:
„Вярвам, че Веско още в следващата седмица ще е в групата за мача. Това са мои предположения по – скоро, а и надежди. Филип започна тренировъчна дейност вече и с топка. Имаше малшанса да заболее и от грип. Това е причината в момента да отсъства. Иначе положението с ръката му вече се подобрява и беше започнал упражнения с топка без контакт и съприкосновения”.