Топъл обяд за 110 души в Добрич
Топъл обяд за 110 души в Добрич / DarikNews.bg, архив

Община Добрич ще предоставя топъл обяд на нуждаещите се граждани. Това става възможно след подписването на договор между общината и Агенцията за социално подпомагане. Финансирането се осъществява от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица.

Проектът е на стойност 22 820 лева и ще подпомогне 110 социално слаби за периода януари - април 2017 година.

Целевите групи се определят с Наредба на Министъра на труда и социалната политика. Топъл обяд могат да получат лица и семейства на месечно подпомагане, хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи и семейства, получаващи минимални пенсии, скитащи и бездомни, както и лица, настанени в Център за временно настаняване.

Комисия, сформирана от Кмета на Община град Добрич, ще извърши оценка и подбор на кандидат-потребителите, според списъци, предоставени от Дирекция „Социално подпомагане”. Тя ще изготви поименни списъци на одобрените потребители и чакащите резерви, които ще бъдат изнесени на 28.12.2016 г. пред офиса на проекта в бившия партиен дом, етаж 11, и на сайта на община град Добрич.

Обядът включва супа, основно ястие и хляб и ще се предоставя всеки работен ден в посочения период. Храната ще се приготвя в Домашен социален патронаж и ще се получава в два пункта - разливна към Клуба на пенсионера на ул.”Отец Паисий №82 и  храм ”Света Троица”.