Осъдиха 19-годишен за грабеж над жена навръх Свети Валентин
Осъдиха 19-годишен за грабеж над жена навръх Свети Валентин / Дарик Варна, архив

19-годишен беше признат за виновен в извършването на грабеж над жена на 14 февруари тази година в района на Автогарата във Варна, съобщиха от пресслужбата на Районния съд в морската столица.

Около 20,30 часа на посочената дата пострадалата се прибирала от работа пеша, като пресякла подлеза на Автогарата и започнала да върви по новопостроената велоалея, успоредна на жилищните блокове в квартала. Подсъдимият младеж забелязал, че жената говори по мобилния си телефон и започнал да я следва. В момента, в който тя се насочила към един от входовете, той я одрал по ръката, със сила издърпал апарата и побягнал.

Стойността на отнетия телефон е около 400 лева. На следващия ден след грабежа младежът продал чуждия телефон в магазин на пазара за изкупуване и продажба на мобилни апарати. През сим-картата на търговеца било осъществено прозвъняване, телефонът бил изпробван за изправност и после продаден на трето лице. Впоследствие започнало разследване по подадения от пострадалата сигнал за грабежа.

19-годишният Симеон Т. е осъждан през последната година, също за подобно посегателство. С присъда, след групиране на наказанието с наложеното му по предходното осъждане, съдебният състав определи той да търпи най-тежкото от тях - 2 години лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с изпитателен срок от 4 години.

Съдебният акт подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.