Прокуратурата в Момчилград обвини двама с фалшиви шофьорски книжки на Маказа
Прокуратурата в Момчилград обвини двама с фалшиви шофьорски книжки на Маказа / netinfo

Районна прокуратура-Момчилград привлече като обвиняеми две лица за използване на неистински шофьорски книжки, установени при проверки на ГКПП-Маказа, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура в Пловдив.

На 26 ноември 2016 г. на ГКПП-Маказа, на трасе „Вход“,  при извършена гранична полицейска проверка на гръцкия гражданин Орхан Д., на 29 г., е установено, че шофирал лек автомобил, като ползвал неистинско гръцко свидетелство за управление на моторно превозно средство. В хода на разследването е установено, че той бил закупил документа от непознато лице в гръцки град. Орхан

На 13 ноември 2016 г. на ГКПП-Маказа при извършена проверка на Фердун Х., на 40 г., е установено, че ползвал неистински официален документ – българско свидетелство за управление на моторно превозно средство.  Той  шофирал лек автомобил в посока от България към Гърция. По делото е установено, че Фердун Х. бил закупил фалшивата шофьорска книжка за 200 лева от неустановено лице в района на гр. Хасково.

 

По двете досъдебни производства са извършени почеркови експертизи, според които шофьорските книжки са неистински, разпитани са свидетели и се извършват други процесуално-следствени действия.