Плевен е домакин на Национална конференция по токсикология 2016 г.
Плевен е домакин на Национална конференция по токсикология 2016 г. / dariknews.archive

За четвърта поредна година Клиниката по токсикология към УМБАЛ „Д-р Георги Странски" ЕАД е домакин на Национална конференция по токсикология, което е голямо признание за плевенските специалисти.

Общо токсикологичните центрове в България са 5 - УМБАЛСМ „Пирогов" - София, ВМА - София, Медицински университет - Пловдив, Военно-морска болница - Варна и плевенската Клиника, начело с доц. д-р Евгения Бързашка, дм.

Годишната среща на токсиколозите в България ще се проведе тази събота и неделя в хотел „Балкан", като мероприятията започват на 3 декември от 11:00 часа. Очаква се лектори на събитието да са водещите специалисти от страната. Ще бъдат разгледани и обсъдени различни медицински тежки случи и прецеденти, ще бъдат прочетени лекции на различни важни теми и нови тенденции и разработки в областта на токсикологията.

Интересни теми на разговор ще бъдат различни случаи - интоксикация с медицинска марихуана, поглъщане на метален живак, остри отравяния и действие на психотропни медикаменти, алкохол, видове дизайнерски дроги като амфетамин и други разновидности, тенденции при новите наркотични вещества, начини на действие при остри интоксикации след употреба на наркотици, оптимизиране на метод за определяне наличието на кокаин в биологични проби за нуждите на съдебно-токсикологичната експертиза и др.