Регистрират висока избирателна активност в областта, близо 12% от избирателите вече са гласували
Регистрират висока избирателна активност в областта, близо 12% от избирателите вече са гласували / DarikNews.bg, архив

Избирателната активност в област Велико Търново към този час е по- висока от първия тур на изборите за президент и вицепрезидент, които се проведоха миналата седмица. 220 544 души имат право да упражнят правото си на вот в областта. Към 10 ч. днес до урните са отишли 11,95% от избирателите, или 26 348 души.

До този час на първия тур на президентския вот гласували бяха 11,77 на сто, припомни председателят на Районната избирателна комисия Десислава Йонкова. Най- активни отново се оказват гласоподавателите в най- малката община в областта- Сухиндол, където бюлетина са пуснали 17,85% от имащите право на вот. Най- слаба е избирателната активност в Горна Оряховица, където гласувалите са 9,67 на сто.

До този час няма сигнали или жалби за нарушения, информира Десислава Йонкова. Тя съобщи, че изборният ден е започнал нормално в 7 ч. във всички Секционни избирателни комисии в областта. С час по- рано е стартирала работа единствено подвижната комисия във Велико Търново, посещаваща домовете на избирателите, които не могат да гласуват на обичайните места.

За старопрестолната община те са около 50, посочи Йонкова.