Пробация за проститутка, обслужвала клиенти край фото Луна
Пробация за проститутка, обслужвала клиенти край фото Луна / Дарик Варна, архив

22-годишна жена беше осъдена на пробация от Районен съд - Варна за проституция Мерал М. призна вината си за това, че като пълнолетно работоспособно лице продължително време не се занимавала с обществено полезен труд като е получавала нетрудови доходи по неморален начин – чрез проституция.  След сключено в съдебната зала споразумение на Мерал М. бе наложено наказание пробация за срок от 6 месеца.

Подсъдимата предлагала сексуални услуги на клиенти срещу заплащане на обществено място, като обичайно проституирала в централната част. Много нощи тя била засичана от патрулиращи полицаи да предлага секс-услуги на открито по бул. „Владислав Варненчик“, в района на фото „Луна“.  Само в периода от 3 февруари до 23 юни тази година, за извършване на подобни деяния, на 22-годишната Мерал М. са били съставени общо 11 предупредителни протоколи от полицията. В ранните часове на 23 юни тази година, в  същия район, тя за пореден път била хваната да проституира и отведена в районното управление на МВР.

Подсъдимата веднъж вече е била освобождавана от наказателна отговорност с налагане на административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.