Глоба за шуменски лекар, разследван за стрелба по деца
Глоба за шуменски лекар, разследван за стрелба по деца / netinfo

Шуменският районен съд глоби д-р Румен Радев заради инцидент с деца, станал през януари тази година. Той бе разследван заради сигнал, че е стрелял с пушка по 3 деца в района на Математическата гимназия в Шумен.

Магистратите намерили лекаря за виновен в това, че грубо нарuшил обществения ред, като демонстрирал огнестрелно оръжие на хлапетата и за това, че хвърлил от терасата си пиратки, с което стреснал децата.

Инцидентът стана вечерта на 14 януари. Тогава децата се прибирали от тренировка по карате, която се провела в салона на Математическата гимназия.

Разследват лекар за стрелба по деца в Шумен

По думите на 10-годишния Калоян едно от по-големите момчета ритнало контейнер за смет, след което от тераса на третия етаж на блок на ул. „Кирил и Методий" се показал мъж, който насочил пушка към тях.

„Каза: "Вие ще вдигате ли още гюрултия?" и зареди пушката, а ние побягнахме", разказа Васил, който също е на 10 години. Той каза още, че се е чул и изстрел, първоначално оръжието е било насочено към децата, но изстрелът е бил насочен нагоре, във въздуха. Децата казаха, че много са се уплашили при звука от стрелбата.

След сигнал до полицията случаят бе докладван на компетентната прокуратура.

Освен 1200 лв. глоба, лекарят ще трябва да поеме и деловодните разходи в размер на 580 лв. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване през Шуменския окръжен съд.