ФК Дунав представи новия си химн
ФК Дунав представи новия си химн / снимка:ФК Дунав
ФК "Дунав" представи новия си химн
90786
ФК "Дунав" представи новия си химн
  • ФК "Дунав" представи новия си химн

Русенският футболен отбор „Дунав“ вече си има химн. Композитор на песента е Пламен Мирчев Мирона, а текстът е компилация от текстове, изпратени в конкурс за песен на тима. Изпълнител на парчето е Габриела Йорданова-представител на България на Детската Евровизия миналата година. В изпълнението обаче се включва и своеобразен мъжки хор, съставен от капитана на тима Диян Димов, участници в агитката, актьори.

"Това е наистина важно събитие за "Дунав". Каква е основната идея, която стои зад този нов химн? - Имаме един футболен клуб, който се завърна там където му е мястото след 25-годишно отсъствие - в елита. Направи го по най-добрия начин и продължава в този дух. Имаме и една друга емблема на Русе, която през 2015 г. представи България в "Детска Евровизия", символ на бъдещето на Русе - това е Габи. Решихме да обединим тези две емблеми и така се получи този химн", разкри говорителят на "драконите" Андрей Кючуков

Той увери, че не е забравен конкурса за текст на химна. Тъй като крайният вариант не е изцяло, едно към едно, съпоставим с отделно предложение от постъпилите по време на конкурса, ще се прецени кои от тях са повлияли най-много и те ще получат необходимото признание.

Химнът ще бъде изпят на живо от Габи преди мача с „Лудогорец“, на стадиона в Разград този петък. Той ще бъде представен и на първия домакински мач на „Дунав“, когато завърши ремонта на стадиона в Русе. Тогава на феновете ще бъдат раздадени флаери с текста на песента, съобщи заместник-кметът Иван Григоров. Очаква се дотогава да се подготви и видео клип към химна, който да стане традиционно въведение на всеки дунавски мач в неговия дом.

Чуйте химна в прикачения файл.