Заседава Общински съвет Тунджа
Заседава Общински съвет Тунджа / община Сливен

16 точки са включени в дневния ред на заседанието на Общински съвет Тунджа днес. Сред основните предложения са атуализация на бюджета и капиталовите разходи на община „Тунджа" за 2016 г, внасяне на проектно предложение по схема „Активно включване", финансирана по ОП „Развитие на човешките ресурси"2014-2020.

Общинските съветници ще гласуват предоставяне на финансови средства от бюджета на общината по сметката за средства от европейския съюз по проект: „Осигуряване на топъл обяд в община „Тунджа", както ще вземат решение за определяне дейността на Общинско обслужващо звено - Общински център за изкуство и извънучилищна дейност „Тунджа", с. Кабиле, община „Тунджа".

На сесията днес ще бъде приет Единен календар на община „Тунджа" за проявите в областта на културата, образованието и спорта през 2017 година, както и допълнение на Годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост за 2016 г.,даване на съгласие за възмездно придобиване на собственост върху част от недвижим имот и продажба на общински недвижими имоти.

Останалите точки са одобряване на инвестиционно намерение, сключване на предварителен договор при изменение на ПУП и обявяване на имот публична общинска собственост в частна общинска собственост, изменение на Общия устройствен план на община „Тунджа"у одобряване на проект за Подробен устройствен план - парцеларен план за съоръжение на техническата инфраструктура, одобряване на задание за проектиране и разрешаване изработването на Проект за Подробен устройствен план- Парцеларен план за „Въздушна линия средно напрежение, метално табло трансформатор/МТТ/, кабел 1 кv и електромер но табло ТЕПО" за присъединяване на „Административно битова сграда" в землището на с. Тенево, поземлен имот №016136, местност „Сазево".