Празник в Лозенец
Празник в Лозенец / Общински пресцентър Стралджа

Възстановиха традиционния селски събор в село Лозенец. Усилията на кметството с активното съдействие на общинското ръководство бяха насочени към създаването на една приятна празнична обстановка, която да даде възможност на жители и гости за есенно наслаждение, отмора и празничност. Да споделят тази радост в селото пристигнаха народният представител Иван Чолаков, Димитър Иванов, областен управител, Георги Славов, кмет на община Ямбол, Гроздан Иванов зам.кмет на община Стралджа, общински съветници, кметове на съседни и приятелски кметства.

Като домакин на събитието Динка Караиванова, кмет на Лозенец, приветства присъстващите, изрази своята увереност, че съборът ще продължи във времето като доказателство за устойчивост на традициите. Тя увери своите съселяни в готовността и желанието да работи активно и постоянно за постигане на всички поставени цели.

„Без всички вас не бих могла да направя нищо. Благодаря ви за съдействието, подкрепата, инициативността! Благодаря ви , че днес сме заедно , за да празнуваме и да се веселим!" каза тя. С приветствени думи по повод празника се обърна и Гроздан Иванов, зам.кмет на общината, който подчерта, че Лозенец е едно от развиващите се села, в което има достатъчно деца и млади хора. Той отправи поздравление към самодейците , които поддържат традициите и работят за съхраняване на духовността.

От името на кмета Атанас Киров беше прочетен поздравителен адрес в който се казва: „ Вие успяхте да възродите една отколешна традиция. Поздравявам ви за усилията да подготвите достатъчно забавления за малки и големи, да доставите истинско удоволствие на гости и жители. Лозенец доказва , че е едно от селата в които има дух и атмосфера, има всеобщо желание за промяна, за развитие. Браво за това!"