Крадла теглила пари с чужда дебитна карта, отделяла и за благотворителност
Крадла теглила пари с чужда дебитна карта, отделяла и за благотворителност / Dariknews.bg, архив

Година и четири месеца лишаване от свобода при първоначално строг режим ще изтърпи жена от Габрово, която откраднала дебитната карта на своя колежка. Картата се намирала в чантата на титулярката, заедно с бележка, на която бил записан ПИН-кода.

На 29 март Ф. М. изтеглила на два пъти сумата от 700 лв., а при всяка от транзакциите дарявала 1 лв. за благотоврителност.

Съдът наложи на подсъдимата и наказание глоба в полза на държавата в размер на 700 лева.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд-Велико Търново в 15-дневен срок от днес.

Делото бе разгледано по реда на Глава двадесет и седма от НПК, Съкратено съдебно следствие в производството пред първа инстанция, по чл.371 т.2 от НПК.

Подсъдимата заяви, че се признава за виновна по всички факти и обстоятелства посочени в обвинителния акт и изрази съгласие да не се събират доказателства по тях. При постановяване на присъдата съдът ползва самопризнанието на Ф.М. и събраните в досъдебното производство писмени и гласни доказателства, които го подкрепят.

Съгласно разпоредбите на закона, при разглеждане на делото по този ред, когато определя наказанието съдът е длъжен да съобрази същото с разпоредбата на чл.58а ал.1 от НК, като в конкретния случай редуцира първоначално определеното наказание от 2 години лишаване от свобода с 1/3.