Даяна Гиргинова – с награда от престижен конкурс в Сърбия и покани за още четири
Даяна Гиргинова – с награда от престижен конкурс в Сърбия и покани за още четири / Радка Минчева

С успех на международната сцена се похвалиха от Музикална школа „Илия Бърнев“ към читалище „Развитие 1869“-Разград. 17-годишната певица Даяна Гиргинова се завърна от Сърбия с второ място в престижен фестивал и покани да участва в още четири международни конкурса.

Правото да участва в първото издание на конкурса „Angel Voice“ в Белград Даяна получи при спечелването на конкурса „Гран При София“ преди месец. В сръбската столица конкуренцията е била на много високо ниво – разказаха Даяна и единият от вокалните й педагози Адриян Маджаров, с младата певица работи и Надежда Радославова. В четирите възрастови групи се явили изпълнители от: САЩ, ЮАР, Швеция, Боливия, Италия, Аржентина, Румъния, Хърватска и други държави. В четвърта възрастова група от 16 до 18 години конкурентите на Даяна са били 15, за победител е обявен представител на домакините от Сърбия, а на разградчанката е връчена купа за второ място. Тя е участвала в раздела за кавъри – изпълнила е „I Have Nothing“ на Уитни Хюстън.

Освен наградата половината от осемте членове на журито – продуценти и композитори от различни страни - отправили покани към Даяна за участие в други международни конкурси – в Словения, Турция, Италия и в България, където конкурсът е за професионални изпълнители и Даяна ще може да участва в него, когато догодина стане на 18 години.

Доволна съм от представянето си и от създаването на контакти с композитори и продуценти, от които имаше интерес и намерение да следят музикалното ми развитие – сподели Даяна след завръщането си от фестивала. Вълнуващо за нея било и че е пяла в голямата зала „Палилула“ в Белград.

Обмисляме догодина да участваме отново в конкурса, но вече в раздел авторска песен – обяви Адриян Маджаров.

Участието на Даяна във фестивала в Сърбия се е случило благодарание на спонсорите: „Анонна Грей“, СД“Ветекс“ и „Агропром Чакър“.

Даяна Гиргинова  с награда от престижен конкурс в Сърбия и покани за още четири
netinfo

Даяна Гиргинова  с награда от престижен конкурс в Сърбия и покани за още четири
netinfo