Проверяват замесен ли е трети човек в стрелбата в Западен парк
Проверяват замесен ли е трети човек в стрелбата в Западен парк / БГНЕС, архив
Проверяват замесен ли е трети човек в стрелбата в "Западен парк"
90623
Проверяват замесен ли е трети човек в стрелбата в "Западен парк"
Проверяват замесен ли е трети човек в стрелбата в "Западен парк"
  • Проверяват замесен ли е трети човек в стрелбата в "Западен парк"
  • Проверяват замесен ли е трети човек в стрелбата в "Западен парк"

Полицията разследва среднощна стрелба в "Западен парк", при която мъж загина на място, а жена е в критично състояние в болница. Двамата са служители на "Съдебна охрана" и стрелбата е осъществена със служебно оръжие.

Разследващите проверяват и дали в случая не е намесен трети човек, който в момента се издирва.

Екшънът се разиграва малко след полунощ в семейното жилище на двойката в бл. 52 на столичния кв. "Западен парк". Не е ясно какво е довело до ескалация на напрежението в апартамента на последния етаж на блока. Съседи разказват, че са чули единствено изстрели.

Стрелба в апартамент в София, мъж е мъртъв, жена се бори за живота си (ВИДЕО)

По информация на Дарик в апартамента е стреляно най-малко три пъти.

Основната версия на разследващите е, че жената е застреляла мъжа си, след което се е самопростреляла. Работят се обаче и по вариант в кървавата престрелка да е намесен и трети човек.

Прокуратурата не изключва възможността трети човек да е стрелял по двамата служители на Съдебна охрана при инцидента миналата нощ, каза Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор.

"Първоначалната версия е убийство и последвало самоубийство, но категорично не е единствената версия, по която се работи. При извършения оглед на местопроизшествието са открити две огнестрелни оръжия - пистолети, открити са гилзи и други веществени доказателства. всичко това е приобщено като доказателства по досъдебното производство", обясни Арнаудова.

"Прокурорът е назначил вече четири експертизи - съдебно-медицинска, ДНК- експертиза. Назначена е и балистична експертиза, която да установи какво е оръжието и с него ли е произведен изстрела. Назначена е и дактилоскопна експертиза, която ще установи кое лице е държало оръжието", поясни още тя.

Застреляният в столицата охранител имал големи кредити

48-годишният мъж е загинал на място вследствие на две огнестрелни рани в главата, а жената е ранена веднъж и е останала жива. Незабавно след пристигането на спешните екипи, тя е откарана в болница, където лекарите продължават да се борят за живота й.

И двамата участници в инцидента са служители на МП и по-специално ГД "Съдебна охрана". Сигналът към полицията е подаден от 18-годишния син на пострадалата жена.