Има задържани граничари след акцията на Капитан Андреево
Има задържани граничари след акцията на Капитан Андреево / БГНЕС

Специализирана полицейска операция затвори за близо пет часа най-големия граничен пункт у нас ГКПП Капитан Андреево.

Задържани са четирима гранични служители на "Гранична полиция", които работят на самия пункт и не заемат ръководни постове в МВР, потвърди говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Заради спецоперацията движението през пункта бе спряно около 6.30 ч. тази сутрин. Преминаването на автомобилите бе преустановено и в двете посоки. Образува се и опашка от тежкотоварни автомобили от около 5 км. Колите се насочваха през други гранични пунктове с Турция - Лесово и гръцкия Кастанес.

Акция като от американски филм се проведе на ГКПП Капитан Андреево

По думите на Арнаудова акцията касае действия представляващи искане и получаване на подкупи от гранични полицаи, за да изпълнят или не изпълнят задължения по служба.

Има задържани граничари след акцията на Капитан Андреево
netinfo

"На място има двама прокурори от специализираното звено "Антикорупция", следователи от Софийска градска прокуратура, които се подпомагат от служители на "Вътрешна сигурност" към МВР", обясни тя. "Извършват се претърсвания на служебни помещения, домашни адреси и се обискират лица. Към този час има задържани четирима гранични полицаи, за срок от 24 часа", поясни Арнаудова.

Разследването е възложено на звено "Антикорупция" от главния прокурор Сотир Цацаров и в хода му са използвани специални разузнавателни средства. Румяна Арнаудова уточни, че по случая се работи от повече от една година.

Трафикът бе пуснат едва около 11.00 ч., когато движението през Капитан Андреево бе възстановено и в двете посоки.

Има задържани граничари след акцията на Капитан Андреево
netinfo