Задържаха четирима младежи, извършили въоръжен грабеж
Задържаха четирима младежи, извършили въоръжен грабеж / DarikNews.bg, архив

Извършители на въоръжен грабеж са задържани след оперативни действия на криминалисти в Пловдив, съобщиха от полицията. Разследването е стартирало на 28 юни по сигнал за грабеж в денонощен магазин на ул. "Коматевско шосе" в Пловдив.

Арестуваха 42-годишен хасковлия за грабеж

Според първоначалната информация, около 3.15 часа в обекта влезли трима маскирани, заплашили с пистолет продавача и отнели дребна парична сума от касата. Крадците се оттеглили с лек автомобил "Мерцедес", в който ги чакал техен съучастник.

В рамките на образуваното досъдебно производство са предприети оперативни и издирвателни действия, в резултат на които вчера извършителите били установени. В ареста на Първо районно управление за 24 часа са задържани две момчета на 21 години и две на 20. Пред разследващите четиримата пловдивчани направили самопризнания за извършеното престъпление. Намерени и иззети са ползваните от тях газов пистолет, маски и ръкавици.

Плевенските криминалисти задържаха мъж, извършил въоръжен грабеж в игрална зала

Материалите са докладвани в Районна прокуратура - Пловдив. Работата по случая продължава разследващ полицай и служители от отдел "Криминална полиция".