Без и дума коментар управата на „Общински пазари” остава за още 5 години
Без и дума коментар управата на „Общински пазари” остава за още 5 години / netinfo

Без никакви коментари, въпроси и становища бе приета на сесия докладната за преизбиране на настоящото ръководство на „Общински пазари”ЕАД. Предложението бе на двама съветници – Стоян Димитров от БСП и Митко Ханчев от РБ. То се внесено и на сесията през август, но тогава дори не бе включено в дневния ред, а гласувана, но неодобрена бе докладна за ново ръководство на дружеството със 100% общинско участие.  Постигнати много добри финансови показатели и ефективен мениджмънт са аргументите на Димитров и Ханчев.

Новият мандат на Диана Колева, Любомир Райчев и Метин Мутиш е 5 години. Те ще трябва на всеки 3 месеца до 30 дни от приключването на прериода да предоставят на Общинския съвет отчетите за дейността, за финансовото състояние и изпълнението на бизнесплана на дружеството. Двамата, които няма да изпълняват длъжността изпълнителен директор, ще получават брутно месечно възнаграждение в размер на 2 минимални работни заплати.

Докладната бе одобрена със 17 гласа „за” – на РБ, БСП, ДПС и независимата Милена Орешкова, против бяха 10 – от ГЕРБ и Рейхан Вели от РБ, независимата Фатме Селим гласува „въздържал се”.