Новият общински шеф на ГЕРБ: Слагаме точка на безпринципното противопоставяне!
Новият общински шеф на ГЕРБ: Слагаме точка на безпринципното противопоставяне! / dariknews.archive

На среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен, ПП ГЕРБ-Плевен обяви членовете на новото си общинско ръководство.

Народният представител от ГЕРБ Владислав Николов обясни, че промяната в състава на общинското ръководство се прави и с цел да се излезе от кръга и виждането само на общински съветници, какъвто беше съставът му до сега.

След представянето на членовете на новото общинско ръководство на ПП ГЕРБ в Плевен, съставът му изглежда така:

Ръководител на общинската организация е Любка Костова, която е икономист, организационен секретар е Диана Данова /педагог/.
Другите членове са: Мартин Митев /икономист/, Огнян Кузманов /художник/, Станислав Иванов /бизнесмен/, Красимир Трифонов /хирург/ и Кремена Пъшева, която работи в Регионално управление на образованието.

Новият председател на общинското ръководство на ПП ГЕРБ в Плевен Любка Костова описа начина по който трябва да работи новото ръководство на общинската организация на партията:

"Чрез нашите общински съветници ще задаваме въпроси, които вълнуват гражданите ни, ще искаме отчет от зам.-кметовете по ресори - какви са дългосрочните им планове и какво са свършили. Какви европроекти са депозирани за сключване на договори, защото този програмен период е последен.

Предстои и приемането на Бюджет 2017-та, който е основен документ и дава параметрите за основното развитие на страната. Ще бъдем особено активни при разискването му, като ще обърнем особено внимание на Инвестициионната програма. Ще държим за принципното разпределение на средствата и за кметствата, които са извън Плевен", каза Любка Костова.

„Като политически отговорна партия, ние ще търсим решения на проблемите на нашите съграждани и ще се борим за спирането на безпринципното противопоставяне", заяви 
Костова и добави, че ще се работи за издигане на имиджа на Плевен в диалог с хората, като ще се дава отпор на лошите практики на общинската администрация. "Всички предложения, които са полезни за общината - за хората, и правят града ни по-красив и по-добро място за живеене, ще бъдат подкрепени, и обратното - ще има отпор на всички лоши практики".

Досегашният общински председател Мартин Митев, който е председател на ОбС-Плевен, коментира възможностите на общината, като категорично заяви, че Община Плевен няма силите да се справи с предизвикателства като създаване на работни места и развиване на икономиката в региона.

Мартин Митев е избран за председател на Общинския предизборен щаб на ГЕРБ, а народният представител Владислав Николов ще бъде председател на Областния предизборен щаб.