Журналисти уличиха селекционера на Англия в корупция
Журналисти уличиха селекционера на Англия в корупция / Guliver/Getty Images

Новият селекционер на Англия Сам Алърдайс е в центъра на огромен скандал, който може да му струва скъпо.

Големия Сам ще бъде разследван от Футболната Асоциация, след като "Дейли телеграф" е заснел със скрита камера специалиста по време на среща с журналисти под прикритие, представящи се за бизнесмени от Близкия Изток, на която Алърдайс споделя, че е възможно да "заобиколиш" забраната на ФА футболисти да бъдат притежавани от външни компании.

Това правило бе въведено от 2008 г., но на въпросната среща Алърдайс обяснява, че това "не е проблем" и разкрива, че познава агенти, които "го правят постоянно". "Може да го заобиколиш все още. Имам предвид, че очевидно големите пари са тук", казва той.

Освен това Алърдайс преговаря за сделка на стойност 400 000  паунда, за да действа в ролята на съветник на мнимите бизнесмени в това как да "заобикалят" правилата за трансферите на футболисти, посочва Gong.bg.

За целта Алърдайс е готов да пътува до Сингапур и Хонг Конг четири пъти в годината, за да говори с въпросните "инвеститори", които смята за компания, искаща да купува футболисти.

Журналисти уличиха селекционера на Англия в корупция
netinfo

От ФА веднага поискаха всички записи от изданието и ще започнат разследване на случилото се. Самият Алърдайс все още не е коментирал скандалните разкрития. От "Daily Telegraph" споделят, че записът е направен през август преди първия двубой на Големия Сам начело на Англия.

Собствеността на играчи от компании, държащи част от икономическите права върху футболистите, бе описано като форма на "робство" от бившия президент на УЕФА Мишел Платини, а през май м.г. бе забранено изцяло и от ФИФА.