Каракачанов: Въпрос на време е европейският политически елит да бъде „изметен“
Каракачанов: Въпрос на време е европейският политически елит да бъде „изметен“ / darikradio.bg, архив

Въпрос на време е европейският политически елит да бъде „изметен“ заради глупавата политика, която води по отношение на нелегалните мигранти. Това мнение изрази във Варна лидерът на ВМРО и кандидат за президент на коалиция „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов. След 26 години експерименти, основен проблем пред България сега са националната сигурност и защитата на границата, смята той.

Според Каракачанов страната ни трябва да води ясна и категорична политика на отблъскване на нелегалните мигранти и да не допуска никакви сделки с Европейския съюз с пари от Брюксел бежанци да се настаняват в безлюдни български територии.

„Всички опити вълните от нашественици да се представят за нещастни бежанци са несериозни. Европа се заселва с хора, които искат да живеят в едно уредено общество, а друг да плаща сметката. Европа и България нямат интерес от това. Това нахлуване на огромни маси трябва да се предотврати със затваряне на границата. Всеки, който не може да докаже, че бяга от военен конфликт, трябва да бъде връщан обратно. Оставането на такива хора означава подмяна на демографския, културния и религиозния баланс в Европа“, коментира лидерът на ВМРО. Ако Европа няма желание да се защити, България трябва да води собствена политика, включително с всички силови възможности, посочи Каракачанов.

За момента няма реакция от страна на Македония след изпратеното протестно писмо от него заради разрушения паметник на Каймакчалан. По думите му вандалският акт цели не толкова да подразни нас, колкото да мачка самочувствието на местните българи. Затова е важно те да видят, че България не е безучастна и реагира, добави Каракачанов. Той определи като несериозно оправданието, че плочата е незаконна и даде пример с многото руски паметници, които държавата поддържа.