Хора с увреждания участват за първи път в Римския пазар
Хора с увреждания участват за първи път в Римския пазар / netinfo

На 24 и 25 септември пет организации на хора с увреждания изложиха произведени ръчно от тях предмети на „Римския пазар на Сексагинта Приста”, в специално изградени шатри и на обособени щандове. Участието се организира от Диана Николова, председател на Областния съвет за социално включване на хората с увреждания в област Русе, след покана от проф. Николай Ненов, директор на Историческия музей и с подкрепата на Областния управител на област Русе.

Изложителите бяха от Центъра за социална рехабилитация и интеграция в с. Щръклево към Сдружение „Център Динамика“, Център „Решения“, Дом за възрастни хора с физически увреждания „Милосърдие“, Център за настаняване от семеен тип и защитено жилище „Райна Гатева“.

Стойка Панагонова, председател на Сдружение „Смело сърце“, посети пазара и се срещна с тези изложители. Тя се информира за готовността им да се включат в ежегодния фестивал „Светът е за всички“, който ще се проведе за осми път на 25 и 26 ноември. В разговора стана ясно, че всички се готвят трескаво за тазгодишното си участие, както в изложбата – базар, така и в концерта. Очакванията са, обществеността да бъде по-информирана за целите на фестивала, повече граждани да го посетят и да се запознаят с дейността на над 25 Сдружения, работещи в обществена полза  и организации на и за хора с увреждания.