Какво време ни очаква в следващите дни?
Какво време ни очаква в следващите дни? / Thinkstock/Getty Images

Новата седмица ще започне с променлива облачност и с максимални температури, които на места в страната ще са под 20 градуса. След това дневните температури ще се повишават и времето ще е предимно слънчево. В дните от сряда нататък максималните температури ще бъдат около и над 20 градуса, в петък - около и над 25 градуса. Следващият уикенд, който бележи началото на октомври, ще ни зарадва също със слънчево и топло време.

В понеделник -26 септември, облачността ще е променлива. На места, главно в източната половина на страната и планинските райони ще превали. Със слаб, в Източна България - до умерен вятър от север, североизток ще проникне хладен въздух. Дневните температури ще се понижат, максималните ще бъдат предимно между 16 и 21 градуса.

Във вторник - 27 септември, повече слънчеви часове ще има над Западна България, а над Източна - ще има по-значителни увеличения на облачността, но само на отделни места, с по-голяма вероятност в югоизточните райони, е възможно да превали. Максималните температури слабо ще се повишат и ще бъдат между 17 и 22 градуса, за София около 19 градуса. Сутрешните температури остават ниски.

В сряда - 28 септември, отново ще бъде слънчево, а максималните температури още малко ще се повишат и ще бъдат над 20 градуса почти в цялата страна, в София около 20 градуса.

В четвъртък - 29 септември, слънце ще грее над цялата страна, ще се затопли още малко. Дневните температури в повечето места ще достигнат 25-26 градуса, за София около 21 градуса.

В петък - 30 септември, лятото ще напомни за себе си, навсякъде ще бъде слънчево и топло. Максималните температури ще бъдат над 25 градуса.

Октомври ще дойде с летни температури и слънчево време. Максималните температури на места ще достигнат 29 градуса, за София - около 26 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Източник: БГНЕС, БТА