Община Тунджа ще наеме 16 души за временна заетост
Община Тунджа ще наеме 16 души за временна заетост / община Тунджа, Архив

Община Тунджа ще наеме 16 души за временна заетост. Това предвижда Регионална програма за заетост и обучение 2016, която бе внесена в Областна администрация Ямбол.

Предвидено е те да работят 5,5 месеца от 15 октомври 2016 г. до 31 март 2017 година на 6-часов работен ден, при трудово възнаграждение от 2,50 лв./час.

Те ще получават и допълнителни възнаграждения по минимални размери /0,6%/, от програмата се плащат и допълнителни вноски за сметка на работодателя за фондовете „Пенсии", „Трудова злополука" и „Професионална болест", „Общо заболяване и майчинство", „Безработица" и за НЗОК определени в Законите за бюджетите за 2016 г. на ДОО и НЗОК.

Програмата обхваща 16 населени места от територията на община „Тунджа". След одобрение на програмата заетите лица ще работят на длъжност „работник, сезонен", които ще прочистват отводнителни канали, канавки и др., както и почистване на дворове и междудворни пространства на публични сгради.

Общата стойност на програмата е 35 672 лева, като община „Тунджа" осигурява на лицата лични предпазни средства и материали за ефективно протичане на трудовия процес в размер на 1 000 лева.