Започва изкърпване на улиците в Добрич
Започва изкърпване на улиците в Добрич / Дарик Добрич

В началото на другата седмица ще започне изкърпването на улиците в Добрич, съобщава чрез профила си във фейсбук кметът Йордан Йорданов.

"ВАС потвърди определението на КЗК за предварително изпълнение на мое решение за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет: „Строителни работи по ремонт на улици и пътища“ в Добрич. В началото на седмицата ще стартират дейностите по изкърпването на улиците, които наистина са в лошо състояние. Това беше и причината да поискам от Общинския съвет  разрешение за краткосрочен заем, който да ни позволи да не работим „на парче“, а наистина да постегнем улиците преди началото на зимния сезон", пише Йорданов.

Изкърпването на улиците в Добрич се забави, тъй като една от фирмите, участвала в обществената поръчка, обжалва решението за избор на изпълнител пред Комисията за защита на конкуренцията. Комисията разреши да започне предварително изпълнение на поръчката, но определението й беше обжалвано пред ВАС. Вчера Върховният административен съд е потвърдил становището на КЗК и решението му не подлежи на обжалване.

Кметът поиска още 324 000 за изкърпване на улици, съветниците отказаха

Поради обжалването на процедурата и забавянето на дейностите по изкърпването на добричките улици тази година, на последната сесия кметът поиска разрешение за теглена на заем от 324 000 лева, които да се използват за улични ремонти, но съветниците отказаха. Тогава той информира, че до дни се очаква окончателното решение на Върховния административен съд по позицията на обществената поръчка, която касае изкърпването на добричките улици и обеща след произнасянето на съда улиците ще бъдат изкърпени за три седмици.