Над 680 участници в Добруджанския събор в Тервел
Над 680 участници в Добруджанския събор в Тервел / Община Тервел

Добруджанският събор в Тервел отново събира изпълнители от цяла Североизточна България на 22 септември. Традиционно, в него се включват певци, музиканти и танцьори от областите Добрич, Силистра и Варна. Тази година интерес са проявили и самодейци от областите Шумен и Русе.

Очаква се на двете сцени в центъра на Тервел да се изявят повече от 680 участници от 80 певчески групи, 9 танцови състава, 42 индивидуални изпълнители – певци и музиканти. Най-малката участничка ще е само на 3 години – Виктория Петрова от село Зафирово, която ще се представи с песни, които е научила от своята баба.

Нов акцент в съпътстващата програма на Събора е изложението на производители от община Тервел – "Произведено в Тервел", които ще представят своята продукция от млечни продукти, натурални сокове, подправки, вино, ядки, пчелен мед и др., с които ще бъдат почерпени гостите на фестивала. По събора ще могат да се видят и изделия на приложното изкуство от тервелски майсторки.

Празничните прояви в Тервел продължават и утре с  осмото издание на конкурса за изпълнители на традиционна добруджанска народна песен "Калинка Вълчева".