Закриха ваканционната програма за децата от Комплекса за социални услуги
Закриха ваканционната програма за децата от Комплекса за социални услуги / netinfo

Тази година тържеството по повод закриването на лятната програма в Комплекса за социални услуги се проведе в по-тесен кръг, а именно децата от Центъра за работа с деца на улицата, техните родители и фасилитаторите на клубовете по интереси. Атмосферата беше весела и задушевна и усмивки грееха по лицата на всички. Освен изложбата, състояща се от истински произведения на изкуството, изработени от децата, бяха представени „плодовете“ на труда от останалите летни клубове – книжки със забавни герои, рап песни, весели саксийки с цветя, специални табла с правата и отговорностите на децата. Таблата, във формата на делфин и пеперуда, съдържат най-важните според децата права и отговорности, като всеки представи пред родителите си, написаното от него. Лятната програма на децата и материалите за клубовете по интереси се осъществиха отново с помощта на средства, набрани от благотворителните кампании на „Еквилибриум“, подкрепени от десетки русенци.

Всеки от участниците разказа най-интересното, с което ще запомни лятото – лагер на морето, любимият клуб, обяда в ресторант, разходките в парка. Децата демонстрираха движения от йога и бойни изкуства, научени през лятото, споделиха колко много знаят вече за здравето и околната среда, изпяха, дълго репетираните песни, под съпровода на клавир.

Талантливите момчета и момичета и техните фасилитатори си размениха грамоти за участие в лятната програма, изработени от самите тях.

Целта на заключителното събитие бе родителите да преоткрият силните страни на своите деца, колко са талантливи и щастливи, когато са подкрепяни и насърчавани. Деца и родители се убедиха заедно, че всяко усилие си струва и резултатите ги правят горди и успешни.

 

Напълно естествено тържеството завърши с танци, в които се включиха всички и почерпка, последвана от раздаването на подаръци и материали за училище на всяко дете.