Споразумение за сътрудничество подписаха университетът и Русенска митрополия
Споразумение за сътрудничество подписаха университетът и Русенска митрополия / снимка:Русенски университет

Ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева и Негово високопреосвещенство Русенският митрополит Наум подписаха споразумение за партньорство. Сред областите, в които двете организации ще си сътрудничат са провеждането на неформално обучение по разработване на проекти, духовно-културната просвета и социалното дело. В дейностите ще участват студенти от различни специалности на факултетите „Обществено здраве и здравни грижи”, „Природни науки и образование” и Юридически.

„Втора година работим по проект с факултета по обществено здраве и се радваме се, че успяхме да видим добрите плодове, които донесе това обучение. - каза Русенският митрополит Наум. - Надяваме се, че въпреки трудностите, които сме срещали, ще имаме положителни резултати, защото работата ни се отнася до здравето хората.“- добави още Негово високопреосвещенство.

По време на церемонията Русенският митрополит Наум получи плакет на Русенския университет за приноса му в развитието на активно и ползотворно сътрудничество с Алма Матер.

Разходка в кампуса на университета показа на водената от Негово високопреосвещенство делегация историята и традициите на висшето училище. Духовниците бяха впечатлени от експозицията „Летопис на растежа“, посветена на 70-годишната история, модерното оборудване на лекционните зали и базата, с която разполага университетът.