И Патриотите с амбиции за балотаж
И Патриотите с амбиции за балотаж / netinfo

И от Патриотичния фронт заявиха, че имат амбицията да се явят на балотажа за президентските избори. Народният представител от Велико Търново доц. Милен Михов, който е и заместник- председател на ВМРО, заяви, че коалицията е единствената, която е в състояние да постигне промяна на статуквото.

Той припомни, че форматът ВМРО, НФСТ и Атака първи излезе с кандидат- президентска двойка в лицето на Красимир Каракачанов и Явор Нотев. „Нашата задача е да убедим избирателите, че всеки, който иска промяна, трябва да подкрепи нашата кандидатура“, заяви той. Той прогнозира, че балотаж ще реши изхода от президентските избори, тъй като от ГЕРБ ще обявят името на кандидата си в последния момент. Според доц. Михов един от възможните варианти след изборите е предсрочен парламентарен вот.

„Ние не се притесняваме от това, защото според статистическите проучвания, Патриотичния фронт е единствената формация, която бележи ръст в подкрепата към нея“, каза още народният представител.

Доц. Милен Михов оповести пред медиите своя отчет за последната година. Той обяви, че депутатите от Патриотичния фронт и Атака разработват проект на Закон за българския език. Очаква се предложенията да влязат за обсъждане в съответните комисии до месец.

Идеята е българският език да получи обществена регламентация не само като официален, а като основен елемент за изграждане на националното единство и българската културна идентичност. Михов сподели наблюдения, че в момента мобилни оператори, банки, държавни и обществени институции изпращат съобщенията си до потребителите, изписани на   латиница, а по надписите на униформите на полицаите не се разбира, че те са български полицаи.

„Това трябва да се отмени и още изучаването на българския, а не на чужд език , трябва да стане приоритетно в системата на образованието“, коментира народният представител.

Депутатът информира, че през последните месеци е внесъл десет законопроекта за изменение и допълнение на различни актове и шест предложения за решение. Отправил е три питания към министри, бил е съвносител на четиринадест предложения за промени в законопроекти между първо и второ четене.

Доц. Милен Михов изтъкна и участието на Патриотичния фронт в измененията на Закона за отбраната и въоръжените сили и Закона за резерва, станали популярни с названието за възстановяване на наборната военна служба. „Активно работихме по обсъждането на второ четене на Закона за развитието на академичния състав, който трябва да даде по-точен и общ за страната режим за академичното израстване на учените и преподавателите”,  каза още доц. Милен Михов.

 

Той представи новия областен координатор на ВМРО в лицето на Ивайло Джилянов. Той ще отговаря за областите Велико Търново, Габрово, Разград и Търговище. Той е от Балчик.