В Община Свищов пестят време и средства на родители за посещението на децата им в забавачки
В Община Свищов пестят време и средства на родители за посещението на децата им в забавачки / netinfo

Инициатива на Местни данъци и такси и отдел „Образование” към Община Свищов спестява време и средства на родителите, чиито деца ще посещават детски градини. „От отдел „Образование” занапред ще изискват по служебен път от общинската данъчна служба справка за наличие и липса на задължения към Община Свищов.

Тази информация е необходима за записване на детето в забавачка и вече няма да се налага родителите да я предоставят. Справката ще бъде предоставена на съответните детски градини от отдел „Образование”, като по този начин ще се спести на родителите административната такса, която варира от 3 до 9 лева в зависимост от срока на услугата”, обясниха от кметската управа на крайдунавския град.

От общината уточниха, че за издаване на Удостоверение по чл. 87, ал. 6 от ДОПК, за наличие или липса на задължения по ЗМДТ, на родителите до сега им е било необходимо да посетят два пъти Местни данъци и такси. Един път за да подадат искане и втори път – за да получат въпросното Удостоверение.

Благодарение на новата инициатива на Общината, на родителите ще им отпадне този ангажимент, което със сигурност ще им спести ценно време и средства.