Полицията в Етрополе ще търси свидетели на спречкването между Стоичков и журналисти
Полицията в Етрополе ще търси свидетели на спречкването между Стоичков и журналисти / DarikNews.bg, архив

Прокуратурата е възложила на полицията в Етрополе установяване на очевидци на спречкването между Христо Стоичков и журналисти в събота за изясняване на случилото се.  Те ще бъдат разпитани за изясняване на случая. Това става ясно от прессъобщение на прокуратурата.

Оттам допълват, че разследването е за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Журналисти обвиниха Стоичков в побой

Инцидентът стана в събота пред манастир "Св. Троица" в района на община Етрополе. Около 16.00 ч., на паркинга пред манастира възникнал скандал между Христо Стоичков и Борислав Тошев - фоторепортер от вестник "България днес". Тошев искал да снима сватбата на дъщерята на Стоичков.

Разпитан е като свидетел Петър Димитров - шофьор на автомобила, в който е пътувал фоторепортера. Димитров заявил, че докато бил в колата с Борислав Тошев към тях се приближил Христо Стоичков с настояване да му предадат направените записи на телефоните си, след което му нанесъл няколко удари по лицето. Друг мъж се опитал да отвори задната врата на автомобила, където седял фоторепортера.

Нападнал ли е Христо Стоичков журналисти?

За да избяга, шофьорът потеглил назад, вследствие на което ударил друг спрял автомобил.

По разследването е разпитан като свидетел и фоторепортерът Борислав Тошев, който първоначално не предал на разследващия орган направения запис под предлог, че не е сигурен дали записът е съхранен.

Сватбата на дъщерята на Стоичков развълнува и испанската преса

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване вида и характера на телесните увреждания на Петър Димитров, както и механизма на причиняването им.

Разследването по случая продължава. След приобщаване към материалите по разследването на записа в мобилния телефон на Тошев, както и на други относими по случая гласни и писмени доказателства, ще се прецени правната квалификация на деянието.