Кандидатът на ГЕРБ за президент бил ясен, обявяват го до 2 октомври
Кандидатът на ГЕРБ за президент бил ясен, обявяват го до 2 октомври / netinfo

Нормален срок за обявяване на президентската кандидатура на ГЕРБ е до 2 октомври. Това мнение изрази пред БНТ зам.-председателят на партията и шеф на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Ето кой няма да е кандидат за президент на ГЕРБ

"Имахме намерение да бъде обявена в средата на септември. Смятам, че от 20-22 септември до 2 октомври е нормален срок, в който може да бъде представена кандидатпрезиденската двойка. Това забавяне се налага не от това, че нямаме решение. Това забавяне се налага от това, че искахме през всичките тези месеци правителството, местната власт, парламентът да работят спокойно и аз смятам, че успяхме", каза Цветанов.

ГЕРБ има много доказани хора, които могат действително да се включат в една предизборна кампания за президент и вицепрезидент, каза Цветанов.

За Йорданка Фандъкова не стои на дневен ред темата с президентските избори

"Президентската кандидатура мога да кажа, че вече е ясна и това, което нашите структури в цялата страна, от разговорите, които сме провели, те са готови и приемат решението, което ще бъде окончателно на Изпълнителната комисия, за да може действително да реализираме една успешна кампания", каза Цветанов.

Найден Зеленогорски: Идеята за обща кандидатура на РБ и ГЕРБ не е актуална

Кандидатът за президент на ГЕРБ е с управленски опит и е добре познат в европейските столици, стана ясно от думите на Цветанов. Той допълни, че от партията са заложили на медиатор, който да е способен да се справи с усложнената международна обстановка.