Започна санирането на първия блок в Тетевен по програмата за енергийна ефективност
Започна санирането на първия блок в Тетевен по програмата за енергийна ефективност / obshtina.teteven

Започнаха строително-ремонтните дейности на първия блок в Тетевен по Националната програма за енергийна ефективност, съобщиха от пресцентъра на общината. В града ще бъдат санирани общо 8 блока, като за четири от тях - „Иван Туйков“, „Иглика“, „Еделвайс“ и „Синчец“, предстои да стартират ремонтни дейности през септември, а за останалите три - 144 с входове: Д, Е, Ж, „Сава Младенов“ и „Обединение“, текат процедури и се очаква работата по тях да бъде извършена през 2017 г.

Символичното начало по обновяването на първата жилищна сграда - блок „Строител“, бе дадено с подписването на протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа. „За нас е голяма радост, че започваме обновяването на първия жилищен блок по Националната програма за енергийна ефективност“, каза кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и допълни още, че ръководството на местната власт винаги е на разположение и е готово да съдейства.

Както е известно, Националната програма за енергийна ефективност е насочена към обновяване на многофамилни жилищни сгради, като с нея се цели чрез изпълнение на мерки за енергийна ефективност да се осигурят по-добри условия на живот за гражданите, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда.

Изпълнението на мерките по програмата ще допринесе за: намаляване на разходите за енергия, подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите и осигуряване на условия на жизнена среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие.